Домашен Тахан - Как да си направите домашен сусамов тахан у дома

домашен-сусамов-тахан

 Домашен тахан Тази лесна рецепта за домашен тахан е толкова бърза за приготвяне, отнема само три съставки, по-евтина е от закупената в магазина и е много по-вкусна! Направете двойно кличество, ако решите, и я съхранявайте в хладилника си за няколко месеца, за да имате под ръка винаги, когато имате нужда!

Сусамовият тахан е изключително полезен! Съдържа какво ли не и е истински балсам за храносмилателния тракт! Но освен много полезен таханът е и много вкусен и зареждащ с енергия! Бурканче сусамов тахан си е истинско съкровище във всяка къща. 

Необходими съставки:

  • 300 гр. Сусам (суров)
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 с.л. Олио ( Зехтин екстра върджин)
Начин на приготвяне:

  1.  Първата стъпка от рецептата за сусамов тахан е печенето на сусама. Изпичате сусама за около 10 минути, докато придобие леко розов цвят, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като периодично разбърквате, за да се изпече равномерно. ( Внимавайте, защото сусамовите семена изгарят много лесно).
Може да приготвите сусамовия тахан и със суров сусам, но традиционно сусамът се изпича.

Суров-сусам
Суров сусам

Печен-сусам
Готов сусам


  2.   След като изпеченият сусам изстине го изсипвате в мощен блендер, добавяте солта и олиото и разбивате на висока степен, до получаването на хомогенна смес.

Блендиране-на-сусама

Блендиран-сусам


Воала!

сусамов-тахан


Добър Апетит! / Готви с Диди

Публикуване на коментар

По-нова По-стара

Препоръчани

Още теми