Шоколадово протеиново смути с банан и ядки

бадемово-смути


Протеинът е жизненоважен. И особено важно е да си вземете адекватно количество за закуска.

Четох скорошна статия, в която се разглеждаха последните научни открития за консумацията на протеини за закуска. Те открили, че хората, които са получавали достатъчно протеини на закуска (35 грама в това проучване) „са били по-малко гладни, чувствали се по - сити през целия ден и са виждали благоприятни промени в хормоните и мозъчните сигнали, които контролират апетита“. 


Тези хора също са преживели „намаляване на мозъчната им активност, свързана с апетита и повишени нива на хормон, свързани със ситост“. В резултат на това те са били по-малко склонни към междинната консумацията на вредни храни  и храни от типа на бързото хранене през останалата част на деня, като изключим обяда и вечерята и нужните междинни хранения през деня.. и с течение на времето виждаха по-добър контрол на теглото. 

Определено забелязвам разлика, след като ям закуска, пълна с протеини, в сравнение с това, когато ям нещо като овесени ядки или пълнозърнест тост и плодове (т.е. въглехидрати и захар). Като цяло се чувствам по-доволен и това ниво на ситост продължава значително по-дълго. Ами ти?

Един от любимите ми начини да гарантирам, че получавам достатъчно протеини сутрин е да добавя смути към закуската си. То е пълно със здравословни съставки и винаги добавям лъжичка протеин на прах, за да му дам допълнителен тласък и да приема достатъчното количество протеин за деня. 

Днес съм направила за вас уникално смути, пълно с протеини и е същевременно толкова вкусно и полезно!

протеиново-бадемово-смути

Аз лично в тази рецепта използвам бадемово прясно мляко на Алмонд. В това мляко няма добавена захар и има само 30 калории на порция с обилно количество калций и витамин Е. За всеки, който има чувствителност към храната, той не съдържа млечни продукти, лактоза, глутен, соя и яйца, без изкуствени оцветители и аромати. И е напълно без ГМО.

Перфектно е за смутита и за добавка в сутришното кафе.


Алмонд-бадемово-мляко


Вие пожелание може да използвате и фъстъчено, бадемово или кашуво масло, но от трите, фъстъченото масло има най-високо съдържание на протеин от 8 грама за 2-те супени лъжици, както в моето смути.

Съдържанието на протеин също ще варира в зависимост от вида и коя марка протеин на прах използвате. Марката, която използвам, ми дава близо 10 грама протеин във 2-те супени лъжици, които добавям към смутито. Но няма да я споменавам марката за сега. Ако имате въпроси спрямо протеина, моля свържете се с мен/нас на контактната форма тук в блога ни. Ще се радвам да помогна.

Спирам да пиша толкова много и започваме с необходимите продукти и начин на приготвяне на това уникално и здравословно протеиново смути с банан и ядки! Започнете сутринта си точно с това вкусно смути пълно с протеини!

смути-закуск




Необходими продукти:
  • 1 чаша бадемово мляко (както споменах по горе аз използвам на Alpro Almond)
  • 1 малък замразен банан (ако не е замразен, добавете 4 кубчета лед)
  • 2 с.л. фъстъчено, бадемово или кашу масло
  • 2 супени лъжици ванилия, шоколад или ароматизиран протеин на прах (в случая моят протеин е суроватъчен, марката за сега не я споменавам, пишете в контактната форма, ако имате въпроси относно протеина или други въпроси разбира се)
  • 1 с.л. какао на прах
  • 1 с.л. кокосова захар (по желание)

Начин на приготвяне:

   1. Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до гладка смес.

   2.  Изсипете в голяма чаша. По желание украсете с малко нарязани или нарязани бадеми, поръсете с какао на прах и стрък мента. 

  3. Сервирайте!
банан-бадем-смути




Добър апетит! / Готви с Диди

Публикуване на коментар

По-нова По-стара

Препоръчани

Още теми